Sådan testes et relæ derhjemme - Spændings- og funktionstest

Forfatter: Laura McKinney
Oprettelsesdato: 4 April 2021
Opdateringsdato: 13 Kan 2024
Anonim
Night
Video.: Night

Indhold

Tændingsrelæet styrer strømmen fra batteriet til brændstoffet og tændingssystemet.

I det øjeblik du tænder tændingen, bliver relæet levende. Tændingsrelæet er placeret under emhætten mellem sikringen og relæpanelet. Det er designet til at holde i køretøjets levetid, men der er øjeblikke, når det fejler. Hvis tændingsrelæet er beskadiget, vil du bemærke, at bilen går i stå under kørsel.

Før vi begynder at teste et relæ, skal du muligvis først diagnosticere symptomerne på et defekt eller beskadiget tændrele.

Test med et multimeter

Før du kan begynde at teste dit relæ med et multimeter, skal du først have en grundlæggende forståelse af, hvordan relæer fungerer. Inde i relæet er der en elektromagnet, der åbner og lukker afhængigt af strømmen, der strømmer gennem den. Relæet hjælper med at forlænge switches levetid ved at forhindre strømmen af ​​høj strøm.


Udtrykkene åbent og lukket kredsløb bruges i relæet til at indikere, om der er en strømgennemstrømning eller ej. Når kontaktpunkter er åbne, er kredsløbet åbent, og når de er forbundet, er kredsløbet lukket, og strømmen strømmer.

RELATERET: Symptomer på et dårligt hovedrelæ

1. Afbryd strømkilder

Før du kan begynde at arbejde på relæet, skal du først slukke for alle strømkilder. De fleste relæer leveres med et datablad, der viser pin-konfigurationerne. Du får også information om spændingsværdierne; dette hjælper dig med at undgå fejl, når du reparerer relæet. For bilrelæet vises disse oplysninger på PDC.

Hvis der er sket overophedning, vil du bemærke smeltningen af ​​det sorte plasthus, der huser stikkene. Nogle relæer har et LED-lys, der indikerer, hvornår de er TIL / FRA.

2. Kontroller modstand

Et digitalt multimeter bruges til at kontrollere modstanden af ​​hver pol i relæet og dets normalt lukkede eller normalt åbne kontakter. Du bør læse en uendelig modstand med den rette pol til de normalt åbne kontakter, mens den normalt lukkede kontakt skal læse 0 ohm.


Når du tester solid state-relæer, skal du bruge multimeteret til at udføre en diodetest. Multimeteret fungerer ved at påføre en lille spænding til halvledere i relæet.Det tester NPN-transistoren; hvis den er defekt, viser den 0, men hvis siliciumtransistoren fungerer, viser den 0,7 og 0,5 for en germanium-transistor.

3. Test for spændingsfald

Der er to typer test, du kan udføre på et tændingsrelæ - elektrisk modstand og spændingsfald. Når du tester for spændingsfald, skal du indstille multimeteret til 20V DC. Den sorte multimeterprobe på multimeteret skal tilsluttes tændingskontaktens kredsløb, mens den røde sonde skal tilsluttes det røde batterikabel.

Du har brug for nogen, der hjælper dig med at tænde tændingen. Et dårligt relæ er et relæ, der indikerer en spænding på mere end 0,2 V. Modstanden skal være mindre end 5 ohm.

Rengøring af dit relæ

Hvis snavs og partikler kommer ind i sikringsboksen, opstår der strømstød, som til sidst ødelægger relæet. Det er vigtigt, at du lejlighedsvis renser dit relæ. Dette kan gøres med en støvsuger og en fugtig klud. Relæerne er normalt placeret i sikringsboksen. Brug en blæser til at fjerne snavspartikler inde i sikringsboksen.


Brug ikke vand til at rengøre et relæ, da det ikke fungerer godt sammen med elektriske komponenter. Ethanol er et alternativ. Fjern et relæ og nedsænk tøjet i ethanolen. Brug det til at fjerne snavspartikler på relæet.

Symptomer på et dårligt relæ

1. Bilboder under kørsel

Forbrændingsmotoren fungerer ved at antænde en brændstof-luft-blanding. Tændrørene giver den gnist, der er nødvendig til tænding. Tændingsrelæet sender strøm til brændstofsystemet. I tilfælde af en defekt afbrydes strømforsyningen til brændstofsystemet og tændrørene. Dette bringer køretøjet til øjeblikkelig stilstand. Hvis relæet er kortsluttet, kan du muligvis køre igen, kun for at bilen skal stille igen.

2. Tænding, der ikke reagerer

I sikringsboksen kan du se relæet og andre sikringer. Snavs og urenheder finder vej inde i sikringsboksen og ødelægger sikringerne. Hvis dette sker, har du muligvis et beskadiget relæ. Tændingsrelæet hjælper din bil med at starte, og hvis den er beskadiget, vil du opdage, at motoren ikke kommer til liv, når du tænder tændingen.

Du vil også opdage, at noget af det andet biltilbehør modtager strøm, men ikke motoren. Dette skyldes, at tændingsrelæet leverer strøm til brændstof og tændingssystem.

3. Dødt batteri

Tændingsrelæet er broen mellem batteriet og brændstofsystemet. Hvis tændingsrelæet er defekt, forsynes batteriet stadig med strøm fra tændingssystemet, selv efter at tændingen er slukket. Du vil bemærke, at selvom batteriet er nyt og fungerer korrekt, vil det altid tømmes for strøm, især om morgenen.

4. Defekt relæ

Relæet fungerer med kredsløb og overophedes på bestemte øjeblikke. Hvis relæet brænder ud, smelter andre sikringer i kassen. Hvis dette sker, bliver du tvunget til at udskifte hele sikringsboksen.

Hvis du vil teste et relæ, skal du først bestemme, hvor kredsløbet går ind og ud. Der er standardnumre, der bruges til at identificere terminalstiftene.

Relæboksen vil have en liste med numre. Til kontrolsiden har du ben 85 og 86. Pin 85 bruges til at tage strøm ind, og den strømmer ud gennem pin 86. Dette komplette kredsløb er det, der aktiverer elektromagneten. Stift 30 bruges til at regulere strømmen fra batteriet og lukker kredsløbet, når det får strøm.

Når du bruger et multimeter, skal du sørge for, at der er spænding på ben 85. Kontroller derefter pin 86, hvis der ikke strømmer strøm, skal du være opmærksom på, at du muligvis har en sprunget sikring.

Konklusion

Et vigtigt relæ i din bil er tændingsrelæet. Det styrer brændstof- og tændingssystemet. Relæet kan ødelægges over tid, hvilket kan få din bil til at gå i stå under drift. Hvis dette sker, skal du identificere tændingsrelæet under bilen og teste relæet. Et multimeter bruges til at teste relæet for spænding.